Teatteri RetikkaTeatteri Retikka on Suomussalmella sijaitseva esittävän taiteen talo. Retikka Teatterissa toimii kaksi yhdistystä; Suomussalmen Näyttämöyhdistys ry. sekä Esittävän taiteen yhdistys Kiannan Voima ry. Suomussalmen Näyttämöyhdistyksen toiminta on keskittynyt perusteatteriin. Kiannan Voima on suuntautunut poikkitaiteelliseen tekemiseen. Molempien yhdistysten keskeisenä moottorina on rakkaus teatteriin ja sen yhteisölliseen voimaan.

Teatteritoimintamme pohjautuu ammattivetoisesti johdettuun vahvaan, aktiiviseen ja pitkäjännitteiseen harrastustoimintaan.

Vuoteen 2010 teatteritoimintamme oli keskittynyt vanhalle kirkonkylälle. Vanhan kaupan ja pankin tilat kävivät liian pieniksi kasvaneen toiminnan tarpeisiin. Koska sopivilla mitoilla varustettua salia ei kylältämme löytynyt, päätimme rakentaa sellaiset itse. Marraskuussa 2010 aloitimme toiminnan uudessa teatteritalossa Suomussalmen ydinkeskustassa. Teatterissamme on 186 istumapaikkaa ja kiinteä nouseva katsomo. Ensi-iltoja on vuosittain 3-5 kappaletta ja kohderyhmänämme ovat alueemme asukkaat ikään katsomatta.

Teatterimme on saanut useita palkintoja ja huomionosoituksia. Olemme saaneet kunnian vastaanottaa Yle1:n Valopilkku-kunniakirjan vuonna 2002, Oulun läänin taidetoimikunnan palkinnon vuonna 2007, Paikallislehdistön Antti-patsaan vuonna 2008, Elävä Kainuu Leader-kunniakirjan vuonna 2010 ja Kainuun kulttuuripalkinnon vuonna 2011 sekä Wild Taigan kannustepalkinnon vuonna 2012. Ulla Schroderus palkittiin Pro Kainuu -palkinnolla vuonna 2011. Kaikissa huomionosoituksissa on poikkeuksetta kiitetty paikalliskulttuurin esilleottoa ja sen eteen tehtyä työtä.

Teatteri Retikka ei ole pelkästään teatteria. Se on myös musiikkia, taidenäyttelyjä, tanssia ja kirjallisuutta. Se on korpikainuun olohuone, jonne toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleeksi näkemään ja tekemään!